Miten taloyhtiö hyötyy vakuutusmeklarin käytöstä?

Isännöitsijä on isännöintialan ammattilainen ja tuntee isännöintiin liittyvät toimintatavat ja alan erityispiirteet. Vakuutusmeklari on vakuutusalan ammattilainen ja tuntee vakuutusalan kiemurat. Isännöitsijän työhön kuuluu paljon kaikenlaista aina vahinkojen korjauksista huolehtimisesta taloyhtiöiden tilinpäätösten tekemiseen. Ja noita taloyhtiöitä on isännöitsijällä hoidettavanaan yleensä samaan aikaan useita. Vakuutusmeklari sen sijaan on keskittynyt kiinteistövakuutuksiin ja seuraa alan muutoksia reaaliajassa. Vakuutusmeklari myös osaa kysyä oikeat kysymykset – sellaisetkin, joita isännöitsijä ei välttämättä ole tullut ajatelleeksi.

 

Se, että kiinteistövakuutus on oikean sisältöinen, on ratkaisevan tärkeää vahinkotilanteessa, kun vakuutusyhtiö arvioi vakuutuksesta maksettavan korvauksen suuruutta. Onko esimerkiksi tilavuus- ja paloluokkatiedot oikein ja kaikki vakuutukseen ilmoitettavat lisärakennukset huomioitu. Taloyhtiön kannalta olennaista myös on, onko esim. vastuuvakuutusten (kuten hallinnonvastuun) vakuutusmäärät sillä tasolla kuin niiden olisi hyvä olla.  Vakuutuksen oikea sisältö on luonnollisesti merkityksellinen taloyhtiön osakkaan näkökulmasta. Lisäksi kiinnostaa varmasti myös vakuutuksen hinta. Vakuutusmaksuun vaikuttaa moni seikka, ja kannattaakin olla tarkkana, että esimerkiksi uusitut vesi- ja viemäriputket on huomioitu vakuutuksen hinnassa. Voisiko yhtiö saada markkinoilta kiinteistövakuutuksen halvemmalla ja paremmilla ehdoilla? Vakuutusmaksuhan ei tietenkään ole ainoa määrittävä tekijä kiinteistövakuutusta valitessa, vaan huomio kannattaa kiinnittää myös vakuutusehtoihin, jotka poikkeavat vakuutusyhtiöittäin. Miten eri yhtiöiden laajat turvat eroavat kattavuudeltaan yleisimpien omaisuusvahinkojen osalta? Entä vakuuttaako yhtiö maksetuksi tuomitut vastapuolen oikeudenkäyntikulut? Miten eri vakuutusyhtiöt suhtautuvat sähköautojen latauspisteisiin? Kysymyksiä on monia.

 

Meklarilla on suorat kanavat vakuutusyhtiöihin ja esimerkiksi kiinteistövakuutusten tarkastukset ja kilpailutukset kuuluvat meklarin päivittäisiin töihin. Myös vahinkojen hoito on yksi keskeisiä toimintoja meklarin työssä. Toimimme isännöitsijän apuna vahinkojen hoidossa ja konsultoimme tarvittavista dokumenteista. Reklamoimme tarvittaessa vakuutusyhtiön korvauspäätöksestä ja viemme sen Vakuutuslautakuntaan. Toimitamme lisäksi ajantasaiset vahinkotilastot ja -tiedot avuksi kiinteistön kunnossapidon ja huollon tarpeisiin sekä tiedotamme olennaisista muutoksista vakuutusehdoissa ja vahinkojen korvauskäytännössä.

 

Meillä Finibissä on tarjota taloyhtiön vakuutusturvaa parantamaan tuotteita, joita ei vakuutusyhtiöiden tiskiltä saa. Olemme pystyneet laajan asiakaskuntamme ansiosta neuvottelemaan asiakkaidemme iloksi ja turvaksi tuotteita, joista hyötyvät aina viime kädessä taloyhtiön asukkaat. Näitä ovat esimerkiksi Finib Asiakasturva, joka poistaa taloyhtiöltä erillisen talkoovakuuttamisen tarpeen kustannuksia lisäämättä. Turva on perinteistä talkoovakuutusta kattavampi ja sisältää myös lisäetuja. Finib Hallinnonturva taas parantaa asunto-osakeyhtiön hallituksen ja yhtiökokouksen puheenjohtajan turvaa korvausvaatimusten varalta. Finib Omistajanturva kattaa asukkaan huolimattomuudella tai varomattomuudella toiselle aiheutetut henkilö- ja esinevahingot. Näiden lisäksi valikoimastamme löytyy myös muita taloyhtiön vakuutusturvaa parantavia tuotteita, kuten Finib Kiinteistötietojen tarkastuspalvelu, jonka avulla selvitämme isännöitsijän ja taloyhtiön hallituksen puolesta oikeat rakennustiedot kiinteistövakuutusta varten. Tuoteperheemme Finib Asiakastuotteiden osalta myös kasvaa jatkuvasti.

 

Kaiken kukkuraksi vakuutusmeklarin käyttö ei välttämättä lisää lainkaan taloyhtiön kustannuksia, sillä suurin osa vakuutusyhtiöistä huomioi meklarin avun vakuutusten hoidossa ja vähentää käsittelykulunsa kiinteistövakuutuksen hinnasta. Valitsemalla Finibin vakuutusmeklariksesi tuet lisäksi suomalaista työtä, sillä olemme täysin kotimainen Avainlippu-yritys.