Mitä jos kiinteistötietojen tarkastamiseen olisi tarjolla palvelu?

Taloyhtiö ottaa kiinteistövakuutuksen, jolla vakuutetaan asunto- tai kiinteistöosakeyhtiön rakennukset ja talotekniikka. Yleensä vakuutettuina ovat ne rakenteet, jotka ovat taloyhtiön kunnossapitovastuulla. Mutta miten varmistua, että vakuutusta varten annetut tiedot ovat oikein?

 
Entä jos kiinteistöä koskevat tiedot ovat vakuutuksella väärin? Mikäli kiinteistö on vakuutettu väärin tiedoin, voi vakuutusyhtiö vahinkotilanteessa vähentää maksettavaa korvausta tai evätä sen kokonaan. Näin oli esimerkiksi tapauksessa, jossa rivitalokiinteistö oli merkitty vakuutukseen paloluokalla P2 (paloa pidättävä). Kiinteistö oli yksikerroksinen, puurunkoinen rakennus, missä yläpohjarakenne muodostui tavallisesta puisesta kattotuolirakenteesta ilman tuplakipsilevysuojausta yläpohjaa ja seinärakenteita vasten. Tulipalossa vaurioitui yksi huoneisto. Vakuutusyhtiö katsoi rakennuksen oikean paloluokan olevan P3 (paloa hidastava). Vakuutusmaksun ero eri paloluokkien välillä oli 30 %. Näin ollen vakuutusyhtiö vähensi maksettavasta korvauksesta 30 %.

 

Kiinteistötietojen tarkastuspalvelumme hyödyttää koko taloyhtiötä

Kiinteistötietojen oikeellisuus kiinteistövakuutuksessa onkin siis äärimmäisen tärkeää. Tietojen tarkastaminen ei kuitenkaan ole ihan yksinkertaista ja helppoa puuhaa, ja saattaa aiheuttaa päänvaivaa niin isännöitsijälle kuin hallituksellekin. Siksi tarjoammekin asiakkaillemme kiinteistötietojen tarkastuspalvelua, josta hyötyy isännöitsijän lisäksi koko taloyhtiö. Palvelun avulla varmistetaan, että kiinteistö on vakuutettu oikeilla tiedoilla, mahdollisessa vahinkotilanteessa taloyhtiö saa täydet korvaukset ja vakuutus on riskinmukainen. Hoidamme asiakkaan vakuutusmeklarina selvitystyön isännöitsijän ja taloyhtiön hallituksen puolesta, ja kirsikkana kakun päällä, vastuu tarkistettujen tietojen oikeellisuudesta siirtyy isännöitsijältä ja taloyhtiön hallitukselta meille. Lue lisää Finib Kiinteistötietojen tarkastuspalvelusta täältä.

 

Vakuutusmeklarin käyttö säästää aikaa, vaivaa ja rahaa

Vakuutusmeklarin käyttö taloyhtiön vakuutusasioita hoitamassa on monessa mielessä järkevää ja kannattavaa, niin ajan säästöllisistä, taloudellisista kuin riskinkannollisistakin syistä, mutta myös sen takia, että vakuutusmeklarin kautta on monesti saataville erilaisia lisäturvia, jotka täydentävät kiinteistövakuutusta ja antavat lisäturvaa asiakkaille ja taloyhtiön asukkaille. Tutustu myös muihin omat lisäturviimme täällä.